Sociaal en rechtvaardig; het nieuwe normaal

Aangemaakte reacties

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Almere is groen, eerlijk en duurzaam #765
  Abassin Nessar
  Toeschouwer

  Aanvullingen:

  * Almere stelt een eigen lokaal klimaatakkoord samen met partners en inwoners om te komen tot haalbare en rechtvaardige uitvoering van de doelstellingen van het landelijk klimaatakkoord met draagvlak.
  * bij bullit biomassa: na de zin”Het gebruik..wordt uitgesloten’ de volgende zin toevoegen: De gestookte biomassa bestaat nu en in de toekomst uitsluitend uit reststromen.
  * We zien kansen en risico’s met de komst van nieuwe (grote) dacatecenters. Een evenredige investering door de techbedrijven in opwek van nieuwe duurzame energie en in lokale economie is voorwaardelijk voor vestiging van een datacenter.
  * Samen met de provincie Flevoland als coördinerende overheidslaag bij de energietransitie wordt ingezet op energiebesparing bij grootverbruikers van energie binnen het bedrijfsleven.
  * Met woningcorporaties wordt overeengekomen dat meer en sneller hun woningvoorraden worden verduurzaamd.
  * Almeerse wijken zijn deelnemer aan landelijke pilots van toekomstige programma ”van gas los”

  Reactie:
  * klimaatneutraliteit van datacanters is onmogelijk, dus graag verwijderen dat punt aub!

  In reactie op: Wonen is een recht #764
  Abassin Nessar
  Toeschouwer

  Aanvulling:

  Ik zie vrijwel niets over de rol van woningcorporaties bij bouw, verkoop en verhuur van woningen? Met de verlaging of afschaffing van de verhuurdersheffing wordt de druk op woningcorporaties nog groter om minder woningen uit hun huurvoorraad te onttrekken voor verkoop en meer sociale woningen te bouwen en verduurzamen. De gemeente heeft een zeer belangrijke aanjaagfunctie daarin.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)