Sociaal en rechtvaardig; het nieuwe normaal

Home Forums Sterke gemeente Sterke gemeente

 • Dit onderwerp is leeg.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #582
   Gerrit Spilt
   Sleutelbeheerder

   Kernwaarde: Alle Almeerders voelen zich veilig en betrokken bij hun wijk en stad.

    

   De stad die maken we samen, samen zorgen we dat het leefbaar en veilig is. Samen zorgen we dat de wijken leefbaar zijn en dat kan alleen maar als we zelf ook invloed hebben op wat er in de wijk, in de stad gebeurt. Wij willen bewoners meer betrekken bij de wijk en meer invloed geven.

    

   De korte geschiedenis van Almere maakt het een unieke stad. Waarin “oude” en nieuwe wijken een andere aanpak vragen als het gaat om de manier waarop inwoners bij hun wijk (en de stad) betrokken willen worden. Dat vraagt om een uniforme basis zodat iedereen in Almere weet op welke manier hij/zij invloed kan hebben in de wijk, maar ook om flexibiliteit om per wijk andere keuzes te maken.

    

   Een veilige stad maken we ook samen, daarom stimuleert de gemeente georganiseerde bewonersinitiatieven zoals buurtpreventieteams en whatsappgroepen. Zij spreken andere inwoners aan en leveren een belangrijke bijdrage aan het schoonhouden van de stad en het gevoel van veiligheid dat inwoners ervaren.

    

   Om bewoners te betrekken is het belangrijk dat er op tijd en in duidelijke taal met inwoners wordt gecommuniceerd. Daar zijn nog steeds stappen in te maken.

Weergave van 0 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.