Sociaal en rechtvaardig; het nieuwe normaal

Home Forums Stad vol activiteiten Kunst en cultuur

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Berichten
  • #592
   Gerrit Spilt
   Sleutelbeheerder

   Almere kent niet één cultuur. Wij omarmen de diversiteit want dat maakt Almere een mooie en fijne stad om te wonen. Kunst en cultuur zet aan tot nadenken en het verbindt mensen. Wij stimuleren diverse kunstvormen: van architectuur tot poëzie, van beeldende kunst tot theater en muziek. Voor de Partij van de Arbeid is het belangrijk dat cultuur zich in vele vormen kan uiten en dat kunst betaalbaar en toegankelijk is voor iedereen, met name voor jongeren; Almere is hierin innovatief.

    

   In een jonge stad als Almere is erfgoed van een andere orde dan in steden met een lange historie. Toch zijn er ook in Almere gebouwen die in de geschiedenis van Almere gezichtsbepalend zijn (geweest). Daarom wil de Partij van de Arbeid dat er een inventarisatie gemaakt wordt van panden die de geschiedenis van Almere beschrijven. Met elkaar moeten we vervolgens bepalen hoe we dit voor de toekomst behouden.

    

   Kunst (theater, musea, kunstwerken) leveren een bijdrage aan de leefbaarheid van een stad en kunnen ook toeristisch van belang zijn. Kunst is echter ook een afspiegeling van de bevolking van een stad. Daarom pleiten wij ervoor dat wij kunst stimuleren die bij de stad past. Wat ons betreft is een groot en duur museum niet iets waar in Almere behoefte aan is.

   De Partij van de Arbeid is voor de invoering van een stadspas, die zou een bijdrage kunnen leveren aan de bevordering van het bezoeken aan kunstactiviteiten door mensen die zich dat anders niet kunnen veroorloven. Het jeugdfonds voor Sport en Cultuur vinden wij net zo belangrijk. Dat willen we behouden en zelfs uitbreiden zodat elk kind, ook als het met armoede te maken heeft, aan cultuur kan doen en/of kan sporten.

   Hoe gaan we dit doen?

   • Wij vullen het jeugdfonds sport en cultuur aan zodat alle kinderen in Almere kunnen sporten of aan cultuur kunnen doen.
   • De Partij van de Arbeid is voor de invoering van een stadspas, zodat alle kunst(zinnige) activiteiten voor iedereen toegankelijk zijn.
   • Wij maken een inventarisatie van belangrijke gebouwen die gezichtsbepalend zijn voor Almere, daarna bekijken we per gebouw wat nodig is om het te behouden.
   • We willen het aanbod vergroten. De Partij van de Arbeid geeft daarbij de voorkeur aan een kleine kunsthal/museum met wisselende tentoonstellingen boven een groot en duur museum dat vooral voor de toeristen van buitenaf interessant moet zijn.
   • We zorgen ervoor dat artistieke broedplaatsen, waar jonge kunstenaars en ondernemers een plek kunnen op verschillende plekken, verspreid over de stad, beschikbaar zijn. Dit doen we bij voorkeur in de nabijheid van kennisinstellingen.
   • We zorgen voor goede mogelijkheden voor Street-art.
   • Aan het KAF wordt via de subsidieregeling opgelegd om een programmering voor alle groepen en leeftijden te maken.
  • #759
   Herman Linzel
   Toeschouwer

   EEN EXTRA BULLET TOEVOEGEN:

   Almeerders die zich met de wetenschap bezig houden geven we een plek om dat (met elkaar) te doen. Casa Casla zou dat op kunnen pakken. Culture, Art, Science, Almere.

   TOELICHTING:

   Op deze manier krijgt ook wetenschap een wat prominentere plaats in Almere

Weergave van 1 reactie thread
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.