Sociaal en rechtvaardig; het nieuwe normaal

Home Forums Financieel gezond Gemeentelijke partners

 • Dit onderwerp is leeg.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #602
   Gerrit Spilt
   Sleutelbeheerder

   Subsidies voor (institutionele) partners van de gemeente worden bijna altijd voor een jaar toegekend. Dat gebeurt bij het vaststellen van de begroting in november/december. Daardoor weten partners altijd pas heel laat of ze het volgende jaar door kunnen gaan. Dat geeft problemen met arbeidscontracten, huurcontracten en andere verplichtingen die al eerder in het jaar aangegaan moeten worden. Wij willen die onzekerheid wegnemen door subsidies waar mogelijk voor meerdere jaren toe te kennen.

   Daarom willen wij voor projecten/activiteiten die meerdere jaren lopen naar een ander financieringsmodel waarbij de subsidie (deels) voor een langere periode worden toegekend en waarbij jaarlijks vastgesteld wordt of de subsidieperiode wordt verlengd.

    

   In het verleden is vaak besloten om partners van de gemeente niet te compenseren voor inflatie, terwijl de gemeente dat wel voor haar eigen budgetten doet. Dat betekent dat we op die manier in feite elk jaar bezuinigen op onze partners, die zich veelal met sociale voorzieningen bezighouden. De Partij van de Arbeid wil af van deze verborgen manier van bezuinigen.

   Hoe gaan we dit doen?

   • Wij willen in de subsidieverordening opnemen welke projecten/activiteiten in aanmerking komen voor langjarige subsidieovereenkomsten, welk deel van de subsidie structureel is en voor welke kosten deze gebruikt mogen worden.
Weergave van 0 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.