Sociaal en rechtvaardig; het nieuwe normaal

Home Forums Zorg waar nodig Daklozen

 • Dit onderwerp is leeg.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #576
   Gerrit Spilt
   Sleutelbeheerder

   Almere kent een vrij groot aantal daklozen, waaronder ook mensen die in bootjes verblijven. Voor daklozen moet het mogelijk blijven om zich op een briefadres te kunnen registreren, omdat zij zonder dat geen bijstandsuitkering aan kunnen vragen, geen ziektekostenverzekering kunnen afsluiten en ook kunnen zij geen bankpas aanvragen.

   Het liefst zouden wij zien dat niemand dakloos hoeft te zijn. Minimaal verdienen mensen die dakloos zijn een goede plaats om te overnachten.

   Onder de daklozen bevinden zich ook personen met verward gedrag. Zij hebben meer nodig dan alleen nachtopvang. Een probleem kan zijn dat zij passende zorg weigeren. Soms hebben zij slechte ervaringen of kampen zij met angsten en wantrouwen zij instanties. Laagdrempelige hulp die hen weer vertrouwen kan geven kan helpen deze zorgmijding weg te nemen.

   Hoe gaan we dit doen?

   • Samen met de partners in de stad die op dit moment de nachtopvang verzorgen willen wij kijken of de capaciteit voldoende is. Zo nodig zoeken wij naar mogelijkheden om dit uit te breiden.
   • In overleg en samenwerking met hulpverleners en specialisten op dit gebied kijken wij naar mogelijkheden om de opvang en begeleid woonvoorzieningen voor personen met verward gedrag te verbeteren.

    

Weergave van 0 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.